Fietstours in Brussel

Als je aan ons vraagt wat de beste manier is om Brussel te ontdekken, dan is dat te voet of per fiets. Je zult ons in een relatief compacte stad zoals Brussel niet zo snel in een toeristische hop-on-hop-off bus zien stappen. Ieder zijn voorkeur, toch? Er zijn meerdere redenen om te kiezen voor wandelen of fietsen. De belangrijkste is dat je dan veel meer meekrijgt van de stad waar je je in bevindt. Je hoort de geluiden, je ruikt de geuren en je ziet veel meer details. Vaak doen we beiden: een fietstocht en de rest wandelend.

Eerst fietsen, dan wandelen

Als het qua planning zo uitkomt, dan heeft het onze voorkeur om met een fietstocht door Brussel te beginnen. Op die manier leer je de stad alvast wat kennen en kun je grotere afstanden afleggen. Te voet ben je toch wat beperkt, tenzij je het niet zo erg vindt om 15, 20 of misschien nog meer kilometers wandelend af te leggen. Onze ervaring is dat je beter eerst de stad in grote lijnen al fietsend kunt ontdekken, waarna je later te voet de stukken op kunt zoeken die jij zelf de moeite waard vindt.

fietstocht door Brussel

Bij voorkeur een georganiseerde tour

Onze voorkeur heeft het om deel te nemen aan een georganiseerde fietstocht onder begeleiding van een gids. Een heuse levende gids, dus geen app of papieren reisgids. Zo’n gids loodst je door het verkeer (neem van ons aan: fietsen in een stad als Brussel is anders dan in een Nederlands provinciestadje) en hij laat je zonder dat je het zelf uit hoeft te zoeken de hoogtepunten van Brussel zien. Daarbij wordt er van tijd tot tijd gestopt voor uitleg, het maken van foto’s en om je billen even van het zadel af te kunnen halen.

Als je bij Baja Bikes een fietstocht met een Nederlandse gids boekt, dan word je begeleid door een gids die de Nederlandse taal spreekt. Wetende dat Brussel meertalig is, is dat wel net zo handig. Want niet iedereen kan de Franse taal goed volgen. De gids vertelt je over de stad Brussel, over de geschiedenis, over de ontwikkeling van de stad, over de leukste buurten en over de verschillende bezienswaardigheden. Natuurlijk is er ook de ruimte om vragen over Brussel te stellen.

De beste fietstours door Brussel

Wat ons betreft is de Brussel Highlights Fietstour de beste keuze om een goede kennismaking te Brussel te maken. Tijdens een fietstour van ongeveer 3,5 uur bezoek je de belangrijkste hoogtepunten van de stad. Onderweg worden er verschillende stops gehouden, waaronder eentje waarbij je van een versgebakken warme wafel (inbegrepen in de prijs) geniet. Deze fietstour is geheel zonder reserveringskosten, veilig en snel online te boeken.

Reserveren is vanwege de planning verplicht, maar je mag deze fietstour altijd gratis annuleren of verzetten. Je betaalt pas op het moment dat je daadwerkelijk aan de fietstour deel gaat nemen.

Wil je alleen of met je eigen gezelschap op pad met de fiets en een privégids? Dat kan in de vorm van de Brussel Fietstocht met Privégids. Deze tocht is op je eigen tempo, met je eigen groep en je hebt inspraak van welke onderdelen je graag zou willen zien (of niet).

De Brussel Atomium Fietstocht is een interessante fietstocht voor wie het centrum van Brussel niet veel geheimen meer kent. Je bezoekt onder andere het iconisch Atomium, de Japanse Toren, de enorme Basiliek van Koekelberg en de Manhattanwijk van Brussel. Deze fietstocht kan een prima aanvulling zijn op de Brussel Highlights Fietstour.

Kies voor een e-bike?

Wees gewaarschuwd: Brussel is niet vlak. De fietstochten zijn daardoor wat zwaarder dan wanneer je eenzelfde afstand door een vlakke Nederlandse stad zou fietsen. Gelukkig biedt Baja Bikes de optie om de fietstochten op een e-bike af te leggen. Voor een e-bike betaal je een bescheiden meerprijs, die het wat ons betreft zeker waard is.

fietstocht door Brussel met een e-bike